söndag 30 juni 2013

Jordgubbar



Jordgubbar är något av det godaste som finns, en riktig smak av sommaren. Idag har vi njutit av dessa mumsiga små röda läckerheterna. Vi brukar oftast vara ute i sista minuten när det gäller att köpa jordgubbar, men nu gjorde vi det redan(?) idag och oj så vi njutit och så fina bären var. Vi rensat, ätit, ätit och ätit och syltat och gjort en av de godaste jordgubbstårtorna jag vet. När vi just kommit igång med rensandet meddela Lucas att nu har han ätit 40 jordgubbar och försvann och leka en stund...men sedan kom han tillbaka och fortsatte...




Vill ni också prova på jordgubbstårtan, då kommer receptet här (det är från Samarbete 7.09)

Botten (görs som rulltårtsbotten)
3 ägg
1,5dl socker
1dl potatismjöl
2msk vetemjöl
1tsk bakpulver
1tsk kanel
0,5tsk kardemumma

225 ° 6-8min

1,5 l färska jordgubbar rensas, skärs i bitar och blandas med 1,5 dl socker och får stå ca 30min

Vispa 4dl vispgrädde och blanda i 1 burk (250g) vaniljkvarg

Skär tårtplattan i bitar av godtycklig storlek

Fördela 1/3 av jordgubbarna i en skål. Bre 1/3 av gräddblandningen över bären, sedan hälften av tårtplattan. Fortsätt med resten av jordgubbarna och plattorna. Toppa med resten av grädden. Garnera med hackade hasselnötter och några jordgubbar. Låt tårtan ta smak i kylen ca 2 timmar innan den serveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar