torsdag 3 juli 2014

Semester...

Hej go´vänner nu är jag tillbaka igen efter en regnig och grå men avkopplande semester. Vi har tagit dagen som den kommer och bara kört dit näsan pekar. För årets husbilssemester hade vi inga andra planer än att vi skulle avsluta den med Aroscupen i Västerås där Edvin skulle vara med och spela, men före det hade vi åtta dagar att spendera. Första dagen tog bilen oss till Kemi, på vägen dit började barnen tala om Lappland, Rovaniemi och julgubben så det blev ett besök hos julgubben (ja, han lovade att komma till Sibbo till jul så sibboborna kan åtminstone pusta ut).







Efter att vi hälsat på julgubben vände vi på klacken och tog sikte västerut och Kukkolaforssen...som vi beundrade på svenska sidan. Helt otroligt hur vattnet kan "förtrolla" en, man kunde stå hur länge som helst och titta på hur det brusar fram...och vilka krafter det har.





Här blev det dags att fundera på följande etapp...upp mot fjällen eller ner längs kusten? Valet föll på fjällen eftersom inte solen och värmen stod på vår sida i år. Så vi tillbringade en dag i bilen och kom till Jokkmokk därifrån fortsatte vi nästa dag till Kvikkjokk. I Kvikkjokk firade vi midsommar med att bestiga Sjnjierák.



Vandringen gick genom djupa skogar längs steniga stigar och porlande fjällbäckar (med underbart gott, kallt dricksvatten).



Småningom blev träden lägre och lägre och vips var vi uppe på kalfjället och en otroligt hård kall blåst tog vid. Det är inte alla midsomrar man ser snö...






Väl nere tillbaka efter 8.8km:s vandring plockade vi "sju sorters" blommor firade midsommar i +2 grader familjen tillsammans i husbilen.





Midsommardagen tänkte vi tillbringa med att vandra upp längs med älven, men vi gav upp ganska snabbt efter att vi stundtals blev anfallna av miljontals myggor eller ös regn, så vi packade ihop och började köra söderut, fjällen byttes mot ett kuperat landskap med skogar och ängar...efter ett par dagar var vi nere vi Örnsköldsvik där Höga kusten börjar. Efter ett besök på Naturrum packade vi ett lätt mellanmål i ryggsäcken, satte på vandringsskorna och tog sikte på Skulebergets topp och efter en tuff klättring nådde vi dit upp, puh!





Vart sedan? Söderut! ...Stockholm...och vips har den dagen kommit som vi kommit för, Aroscupen! ...så vandringskläderna och "stadskläderna" plockas undan och fotbollsskorna och "hejar-tröjorna" dras på. Nu är det gul-blått som gäller inte för att vi hejar på Sverige utan för att vi hejar på Sibbo Vargarna.



Sibbo vargarna! ...men hur vi än hejar och pojkarna försöker sitt bästa når de inte till final så vi får en dag "extra". Den dagen tillbringar vi på Tom Titts experiment i Södertälje. Wow, vilket ställe, ett ställe jag rekommenderar för alla nyfikna barn och vuxna. Tyvärr blev tiden lite kort där för att vi skulle hinna till färjan...men kanske vi får utforska fjärde våningen nästa gång.





2 kommentarer:

  1. Ljuvliga bilder! Och superskoj att få läsa om er resa. Vi har vandrat på Höga kusten år 2009, ofattbart fint!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är helt otroliga vyer där, fick emellanåt samma känsla som i Italien när man körde med vattnet på ena sidan och en hög bergvägg på andra. Synd bara att inte vädret var på vår sida.

      Radera